Projektek

TOP CLLD pályázatot nyert az Expedíció Velencei-tó Tömegsport és Környezetvédő Egyesület.

A helyi felhívás címe: Tudás, alkotás, képességfejlesztés, sport, élmény, környezet- a jövőd helyben van

(TOP-7.1.1-16-H-050-5)

A projekt címe: „Expedíció a Velencei-tóért!” környezetvédő és természetismereti sporttábor a legtájékozottabb Cherneles felsős osztálynak

A projekt rövid ismertetése:

A TOP-7.1.1-16-H-050-5 Helyi felhívás Gárdonyi Csillagok Helyi Közösség illetékességi területén benyújtott TOP CLLD pályázatban vállaltak megvalósítása megtörtént.

A fejlesztés célja a helyi lakosok (elsősorban a felsős, 10-14 éves korosztály) környezeti nevelése és szemléletformálása, a  természeti környezettel való megismertetése, szabadidős tevékenységének biztosítása, a tömegsport, a vízi élet, az egészséges életmód kiterjesztése. Ezen célok egyben az egyesületünk 2013-as alapszabályában rögzített céljai.          

A tervezett tábor egy általunk meghirdetett vetélkedő 1. helyezett osztályának nyereményeként, történetesen a Gárdonyi Géza Általános Iskola 5.a és 5.b osztályának részére, 5 napi étkezés (tízórai-2 fogásos menü-uzsonna) biztosításával, szabadidős programok, tevékenységek (akváriumház látogatása) szervezésével, környékbeli kulturális látnivalók látogatásával, belépők biztosításával, sporttevékenységek (pl. sárkányhajózás), kirándulások (pl. hajókirándulás, gyalogtúra) szervezésével, kézműves foglalkozások lebonyolításával, természetvédelmi bemutatók (pl. madárgyűrűzés) szervezésével, erdei iskolai szakvezetés biztosításával, helyi védett területek (Dinnyési-Fertő gyalogosan és Velencei Madárrezervátum sétahajóval) szakvezetett látogatásával, pedagógiai asszisztens és egyéb technikai személyzet (szakvezetők) és technikai eszközök (pl. mikroszkópok, GPS készülékek) biztosításával, egyéb kreatív program szervezésével és lebonyolításával, utazási költségek (Agárd-Dinnyés vonatjegyek) biztosításával, papír írószer költségek (kézműves foglalkozásokhoz szükséges eszközök, pl. zsugorkázás) fedezésével lebonyolításra került. A táborban természetesen használtuk eszközeinket, hajóinkat, sárkányhajóinkat, evezőinket, mentőmellényeinket, minden nap vízre szálltunk, sárkányhajóztunk, eveztünk és kormányzást tanultak az érdeklődők, rövidebb-hosszabb sárkányhajó túrákat tettünk a vízi tanösvényeken, a sport mellett hangsúlyt fektettünk a kreatív képességek és a kultúra egyensúlyának megteremtésére, hiszen alapvetően az a célunk, hogy mindenki jól érezze magát.

A tábor lebonyolításához, szolgáltatásaink minőségének és munkakörülményeinknek további javításához eszköztárunkat frissítettük, bővítettük. Nyilvános rendezvényeinken a projektet szóban bemutattuk. Honlapunkon a projekt feltüntetésre került. Tájékoztató táblát kihelyeztük, így a nyilvánosságot folyamatosan biztosítjuk.